Referenssejä

Kaisalla on pitkä kansainvälinen kokemus arkkitehtina, tutkijana tai professorina Suomen lisäksi Ranskasta, Yhdysvalloista, Japanista ja Saksasta.


Suomen Akatemia on rahoittanut useita Kaisa Broner-Bauerin johtamia tutkimushankkeita, esimerkiksi ”Historiallisen kaupungin muutosprosessi. Historialliset arvot, identiteetti ja muutosvoimien hallinta” (Kaupunkitutkimusohjelma, 1998-2004) sekä “Paikallisuus ja jatkuvuus: rakennettu ympäristö elinkaarena” (Ekologisen rakentamisen tutkimusohjelma, 1995-98). Hän on toiminut myös Opetusministeriön ja Suomen Akatemian rahoittaman Valtakunnallisen arkkitehtuurin jatkokoulutusohjelman johtajana 1996-2001.


Kaisa on kokenut arkkitehtuuri- ja tutkimusprojektien johtaja ja ohjaaja erityisesti olemassa olevaan rakennuskantaan kohdistuvan analyysin, arvottamisen ja suunnittelun alalla. Hän on opettanut ja ohjannut myös japanilaiseen arkkitehtuuriin liittyvää tutkimusta ja suunnitteluprojekteja.


Kaisan johdolla Oulun yliopistossa ulkopuolisille toimeksiantajille oppilastyönä tehdyistä projekteista voidaan mainita esimerkkeinä Åbo Akademin omistaman Kankaisten kartanolinnan ja alueen rakennusten restaurointi ja uudelleenkäyttö, Alvar Aallon suunnitteleman Toppilan siilorakennuksen korjaus ja käyttötarkoituksen muutos sekä Ylivieskassa sijaitsevan Raudaskylän kristillisen opiston korjaus- ja muutosprojekti.


Historiallisen miljöön suojeluatlas -kirja (Oulun yliopisto, 2010) esittelee Arkkitehtuurin historian laboratoriossa Kaisa Broner-Bauerin opettaman rakennussuojelun ja ympäristön hoidon kurssin harjoitustöinä tehtyjä projekteja. Näistä mainittakoon esimerkiksi Iin Hamina, Oulun Pikisaari ja Oulujokivarsi Nokkalasta Hinttaan. Kurssilla on tehty yhteistyötä Oulun kaupungin lisäksi useiden muiden seudun kuntien kuten Raahen ja Kajaanin kaupunkien kanssa.